luns, maio 27, 2019

Do abadexo á zorza


O próximo venres, 31 de maio, ás 20:00h na libraría LIBRAÍDA de Gondomar estarei acompañado o amigo Xavier Rodríguez Baixeras na presentación do seu monumental  Dicionario da comida galega no que xuntou gastronomía, historia, filoloxía, etnografía, receitas, magnifica literatura e moitas cousas máis, e tamén o amigo César Lorenzo Gil, editor deste preciso volume magnifico, resultado da colaboración entre a editora que dirixe Aira Editorial e mais Engaiolarte, a editora da que é responsábel o amigo Xan Carballa.

Teño moita ilusión nesta presentación pois tamén estarei acompañando o meu fillo Roi quen como cociñeiro nos achegará a este volume, convertido o pouco de ser publicado na gran referencia da gastronomía e da cociña galega como ben se desprende do seu subtitulo “Do abadexo á zorza”.

Trátase dun traballo único e singular que consta de máis de 1.000 entradas sistematizadas alfabeticamente,  600 páxinas e 1.500 fotografías.  Máis que un grande manual de consulta, o Dicionario da Comida Galega tamén é un traballo diferente e de referencia para gorentarse cos sabores e os saberes, polo simple pracer da lectura e a evocación e que é de obrigada consulta para todas as persoas interesadas na cultura, a alimentación e a gastronomía.

Agardámosvos dispostos a degustalo, o libro, e o que se poña.


Ningún comentario:

Publicar un comentario